Du er her
Hjem > Debat > Holbæk havn og fjord gennem tiderne

Holbæk havn og fjord gennem tiderne

Collage med klassiske sejlskibe fra Holbæk Fjord.

FOR VISITHOLBÆK HAR JEG UDARBEJDET DENNE VIDEO MED FOTOS FRA HOLBÆK STADSARKIV -LOKALHISTORISK ARKIV I HOLBÆK

I videoen kan du se hvordan Holbæk gammel havn har udviklet sig gennem tiderne fra slutningen af 1800 tallet til omkring 1950.

FOKUS PÅ HAVNE OG MARITIME MULIGHEDER I HOLBÆK KOMMUNE

Som opstillet for min egen lokalliste til KV13 i Holbæk kommune var et af mine bærende politiske budskaber at der skulle mere fokus og liv på havneområderne i Holbæk, – og at Holbæk skulle holde op med at vende ryggen til havnen.
– Mere fokus på samarbejde/kreativitet og markedsføring af den fantastiske Isefjorden/Holbæk fjord = maritime udviklingsmuligheder samt ske en mere professionel “branding” og markedsføring af Holbæk som havneby.

Blandt mine mange ideer med maritim fokus i Holbæk var også:

  1. Brug af QR-koder til skabelsen af interaktiv havn så de besøgende på havnen kunne se informationer om de smukke gamle sejlskibe
  2. At der skulle holdes en årlig havnefest: – Når nu Holbæk er en havneby
  3. Historisk formidling: Det var en ide at oprette videoer med baggrund i de lokalhistoriske fotos som stadsarkivet i Holbæk lå inde med om Holbæk havn for at dokumentere og synliggøre den historiske udvikling af havne-områderne i Holbæk.
    Derfor oprettede jeg 2 videoer med fotos fra Holbæk’s fortid for VisitHolbæk i foråret 2014
  4. Andre ideer til havne- og aktivitetsudvikling på Holbæk gammel havn blev afleveret til turistchefen

DET TYDER PÅ AT ANDRE HAR SET DET FORNUFTIGE I AT HOLBÆK

Som en historisk havneby sætter fokus på byens maritime fortid og at det er vigtigt at der sker aktiviteter på havnen i Holbæk lige som det sker i andre havnebyer hvor der f.eks er etableret “kulturkaj” (Hundested) eller er aktiviteter for børn (Rørvig/Hundested) samt sker events som tiltrækker turister…

ISEFJORDEN.COM ER EN NATURLIG FORLÆNGELSE AF DET

Jeg er fortsat med at oprette denne internet-portal som har til formål at synliggøre og markedsføre Isefjorden og Holbæk fjord som fantastiske natur-områder.
Det sker helt konkret ved at stille oplysninger og informationer om muligheder i Isefjords-regionen til rådighed på denne hjemmeside i stedet for at brugerne skal kigge på 5 forskellige kommunale hjemmesider.

NOGLE HAVNEBYER I ISEFJORDEN SYNTES AT DET ER VIGTIGT MED TURISTFORMIDLING PÅ HAVNEN

Og har derfor lagt deres turistformidling på havneområdet (Hundested).

DER HAR I HOLBÆK DESVÆRRE IKKE VÆRET DEN STORE SAMMENHÆNG I STRATEGIER OG LOKALPLANER FOR HAVNEOMRÅDET OG DETS UDVIKLING

Og det betyder blandt andet at der i Holbæk nu er et stærkt usammenhængende højhus-område hvor der ikke er nogen form for sammenhæng mellem de forskellige bygninger…
Og der er i realiteten spærret af for udsigten til Holbæk fra Fjorden og omvendt:
– Spærret af for udsigten til Holbæk Fjord fra Holbæk’s hovedgade Ahlgade.

I mange andre Danske havnebyer har man forstået at have mere respekt for at nye bygninger på havneområderne falder ind med den eksisterende bygningsmasse/området og at der ikke skal spærres af for udsigten til et stort aktiv når man som havneby ligger ved vandet:
– Udsigten og nærheden til Fjorden/vandet…(beliggenhed/beliggenhed/beliggenhed..).

NU HAR HOLBÆK “GENOPDAGET” HAVNEN OG DENS BETYDNING FOR BYEN/OMRÅDET

Det er positivt og en god naturlig udvikling når nu Holbæk er en havneby.
Og det er godt at se at der er andre som godt kan se den gode ide at i at kommer liv på havne-områderne i Holbæk og specielt på Holbæk gammel havn/generelt.
Og dermed også at der sættes fokus på formidlingen af f.eks Holbæk havns historie og havnens betydningen for byen/regionen.

DER ER BRUG FOR ET LØFT

I den “branding” og markedsføring der sker af Holbæk gammel havn og de maritime muligheder:
– Der er en række Jyske kommuner på en lang række områder langt foran og viser “best practice” og det er måske også en delforklaring på hvorfor det for de fleste Danskere er nemmere at nævne 5 kendte Jyske byer end 5 Sjællandske
– og beliggenhed for enden af en motorvej tæller ikke som faktor (“Holbæk-sangen”)…

Top
Translate »