Du er her
Hjem > Maritimt > Vindstyrker Beaufort, wind-chill, hypotermi og skyer

Vindstyrker Beaufort, wind-chill, hypotermi og skyer

Skyer - collage Isefjorden.com

VINDSTYRKETABEL BEAUFORT

Tordenskyer trækker op over Holbæk FjordLær de klassiske vindstyrker fra Beafort-skalaen at kende og deres virkninger.

WIND CHILL-EFFEKTEN
Citat fra Wikipedia:

“Kuldeindeks (også Vindafkølingsfaktor, Wind chill (factor) og Chill Index) er den reele nedkøling i temperatur når vinden blæser varmen væk fra den bare hud, i forhold til temperaturen målt i luften med termometer. Det er noget man skal tage alvorligt, især i kolde egne.

Alle har oplevet at + temperaturer med vind, går gennem “marv og ben”, det behøver ikke være livstruende, men der kan opstå risiko for nedkøling, forfrysninger og til sidst død. Når man færdes udenfor i arktiske områder med lave temperaturer og selv lav vindhastighed, er uhensigtsmæssig påklædning og udsat bar hud livstruende. Man opdager ikke problemet, før det er for sent.”

HYPOTERMI = AFKØLING

Citat fra Wikipedia:

“Hypotermi (græsk hypo-, under og thermia, varme) er underafkøling af kroppen således, at kropstemperaturen falder til under de normale 37° C. Ved en temperatur på 35° C, får man i en tilstand med rysteture, manglende koncentrationsevne og træthedsfornemmelse. Fortsætter legemstemperaturen med at falde, kan tilstanden være dødbringende.”

SKYER – METEOROLOGI

LÆR OM SKYER FRA DMI – DE 27 SKYTYPER

De 27 skytyper
Skybeskrivelserne her giver et lille indblik i denne uendelige variation, men er samtidig ordnet strengt efter de 27 forskellige meteorologiske skytyper hver for sig med et så godt som muligt repræsentativt dansk skybillede, beskrevet i sammenhæng med den vejrsituation skyen er opstået i.

Desuden vises skysymbolet.

Skyer i Holbæk inderfjord. Fotos Frank Skibby Jensen
Skyer i Holbæk inderfjord. Fotos Frank Skibby Jensen

Top
Translate »