Sejlladsvejledning fra Sejl sikkert/Trygfonden

VIA HJEMMESIDEN “SEJL SIKKERT” KAN DU HELT GRATIS BESTILLE MATERIALER

Her på siden kan du bestille alle SejlSikkerts materialer til dig selv, din klub, din havn eller til undervisningslokalet.
Alle materialer er gratis. Du betaler kun for forsendelsen.
Såfremt du ønsker at bestille et større antal materialer end muligt i webshoppen, bedes du kontakte Søsportens Sikkerhedsråd på info@soesport.dk

DET ER HELT NORMALT AT DER KAN OPSTÅ TVIVL

Og så er det bedre hurtigt at kunne kigge i sejlladsvejedningen end at skulle til at slå det op i en medbragt bog eller via internettet. Piloter har jo også omfattende opslagsværker med i cockpittet.

“Det er imponerende hvor meget viden der kan fremgå af 2 A4-sider”

JEG HAR SEJLLADS-VEJLEDNINGERNE HÆNGENDE I KAHYTTEN

Midtfarvandsafmærkning

Midtfarvandsafmærkning

Og da DER ER tænkt på at det er smart at det er laminerede og dermed kan tåle vand gør det ikke noget at de får lidt regn. Der er 2 sider og jeg har derfor opsat 2.

DESVÆRRE KAN DU PÅ HJEMMESIDEN

https://soesport.dk/sejlsikkert/bestil-materialer IKKE se de materialer du gerne vil bestille eller downloade i stor udgave.

SejlSikkert Alarm betragter jeg som sejler og IT-fyr med 20 års erfaringer som en ufærdig beta-version der er ubrugelig.

FANTASTISK SERVICE FRA SEJLSIKKERT

Jeg ved ikke hvor mange andre lande hvor man/k helt gratis kan bestille og få fremsendt materialer(i høj kvalitet..) om søsikkerhed. Det er ganske enkelt en fantastisk service der er med til at forbedre søsikkerheden og højne viden og kendskab til f.eks farvandsafmærkninger, vigeregler m.m.

OG IKKE NOK MED DET – DER ER MERE PÅ LAGER

F.eks kan man/k også helt gratis bestille A1-plakater med vigeregler og skibslys, mærkater til at sætte på joller så ejer nemt kan findes hvis de driver til havs eller i værste tilfælde hvis de bliver fundet flydende uden personer ombord.
Mærkater ligger under kategorien Operation sømærkning – og det kan jo også være en god ide at sætte et mærkat på sin sejl- eller motorbåd: – Så kan ejer hurtigt findes og dermed familie kontaktes. Det kan altså være med til hurtigt at afgøre om det er nødvendigt at iværksætte en MOB/SAR-eftersøgning…

VHF-KLISTERMÆRKE

Citat fra siden https://www.respektforvand.dk/viden-og-materialer/materialer/vhf-klistermaerke
:

“Få et klistermærke med en brugsvejledning til nødopkald på VHF
Klistermærket viser en vejledning til at foretage et nødopkald på en VHF-radio. Klistermærket anbefales placeret ved siden af din VHF-radio, så alle ombord kan reagere hurtigt og kalde hjælp på radioen i en nødsituation”.

TJEKLISTER OG NØDVEJLEDNING

Citat fra siden https://www.respektforvand.dk/viden-og-materialer/materialer/tjekliste-og-noedvejledning:
“Det er altid en god idé at tjekke sit udstyr, inden man tager ud på havet. Vi har lavet tjeklister for både motorbåd og sejlbåd samt en vejledning til nødopkald på VHF”

VEJLEDNINGSHÆFTE FOR SEJLSIKKERT AMBASSADØRER

Citat fra siden https://www.respektforvand.dk/viden-og-materialer/materialer/vejledningshaefte-til-sejlsikkert-ambassadoerer:

“I vejledningshæftet til SejlSikkert-ambassadører kan du blive klogere på, hvad det indebærer at være ambassadør, og hvilke aktiviteter du kan igangsætte for at skabe mere opmærksomhed omkring vandsikkerhed i dit lokalområde”.

.

DER ER OGSÅ MULIGHEDER FOR AT SØGE OM UDSTYR

Fra hjemmesiden Respekt for vand – Trygfonden

F.eks at der kan blive opsat redningskranse i Danske havne (baggrunden for dette initiativ er at der desværre sker alt for mange drunkeulykker i Danske havne – hvor der typisk er alkohol involveret).
Citat fra siden
“Flere end 7.000 redningskranse fra TrygFonden hænger i dag rundt i landet ved strande, søer, havne og andre steder, hvor folk færdes i nærheden af vand.”

REDNINGSSTIGER DER ER TIL AT FINDE I MØRKE

I nogle Danske havne er er redningsstigerne ikke ordentligt markeret og man/k kan jo selv prøve at forestille sig hvor nemt det er at skulle finde en redningsstige når man/k ligger i vandet + har fået et chock + vandet er koldt + det er mørkt…
Og der er dokumentation for at der sker for mange drukneulykker i Danske havne – med dødsfald der kunnet have været undgået. Når det handler om sikkerheden på Danske havne er det i en række tilfælde den kommunale forvaltning der har ansvaret for at sikkerheden er i orden, og der er tidligere bragt indlæg på Isefjorden.com om en tragisk drunkeulykke i Holbæk ny havn hvor en person falder i vandet og ikke kan finde redningsstigen

Citat fra siden https://www.respektforvand.dk/viden-og-materialer/redningskrans/trygfondens-redningsstige:

“TrygFondens redningskranse er et vigtigt redskab i en nødsituation, og der hænger mere end 7.000 rød-/hvidstribede redningskranse ved søer, strande og havne rundt om i landet, klar til at blive brugt. TrygFonden har udviklet en ny redningsstige til danske havne.”

OG NÅR MAN/K NU BESTILLER MATERIALER FRA TRYGFONDEN

Som er så flinke at sende det til bestillingsadressen helt gratis, – så tænk på om der ikke var andre medlemmer i sejlforeningen der kunne bruge f.eks sejlladsvejledningen m.m. og læg det i klubhuset til fri afbenyttelse.

SIKKERHED ER OGSÅ AT TÆNKE PÅ DE “ANDRE”

Og selvfølgelig bør skippere/skibsførere til enhver tid kunne kræve af gaster at de skal tage en redningsvest på og foregå med det gode eksempel. Når det handler om sikkerhed til søs er det en god ide ikke at være en egoist.

NÅR SEJLSÆNONGEN STARTER OG SLUTTER ER DET EN GOD IDE AT ØVE MOB

Man over board (person over bord) og hvis du skal ud og sejle med gaster på weekend- eller længere ture SKAL ALLE gaster kunne udføre MOB – De gaster som mener at de er hævet over den “slags” er til fare for skipperen ombord.

Er man/k frisk nok øver man som solosejler MOB alene og ikke kun når det er smukt vejr.

Og som fører af en sejlbåd bør man/k også kunne håndtere at sejle sejlbåden ind i sikker havn eller ankerplads for sejl – det kan jo ske at motoren sætter ud…

MOB KUNNE VÆRE EN UDVIKLINGSMULIGHED FOR TRYGFONDEN/SEJLSIKKERT

Det kunne være oplagt at producerer en A4 med de anvendte MOB-teknikker for sejl- og motorbåde…

ØVELSE GØR MESTER

Ikke at ville øve sig leder hurtigt til dyrekøbte erfaringer med mulige konsekvenser for mennesker og materialer.

SAR I ISEFJORDEN

Search and rescue (Søg og redning) – havner du i problemer i Isefjorden er der muligheder for at få hjælp f.eks via den fantastiske organisation Dansk Søredningsselskab der har en station i Lynæs:
DSRS Lynæs Lynæs Havnevej 3 A, 3390 Hundested. Tlf: 27601103. Operationsområde:

  • Hele Isefjord
  • Hele Roskildefjord
  • Mod øst: Gilleleje
  • Mod vest: Odden
Er der fare for menneskeliv så er det SAR:

Citat fra Forsvaret.dk:

“Eskadrille 722 har konstant tre SAR-vagter klar på henholdsvis Flyvestation Aalborg, Flyvestation Skrydstrup og i Roskilde Lufthavn. Her er de klar til at gå i luften på under 15 minutter om dagen og 30 minutter om natten.