Collage med fotos fra Holbæk havnefront April 2019 - Isefjorden.com

HOLBÆK’S NYE VARTEGN..ET HØJHUS PÅ HAVNEN SKYDER SNART 17 ETAGER

Højhus Holbæk havn - April 2019. Isefjorden.com

Højhus Holbæk havn – April 2019. Isefjorden.com

Højhuset skæmmer både byens skyline set fra Holbæk fjord og skygger for udsigten for vandet for de nu bagvedliggende bygninger.

Byggegrunden lå tom gennem flere år og blev ikke anvendt i byens rum eller som midlertidigt grønt område.
Det nye højhus er hvidt og passer på den måde ind i området der er præget af mangel på sammenhæng i former og farver. Holbæk er i det hele taget en by hvor byplanlægningen er foregået i små etaper, og der findes ikke noget egentlig centrum i Holbæk by.

UPS – DER KOM ET ETAGE FOR MEGET PÅ…

Det skete at der ved en fejl blev bygget en ekstra etage på et planlagt og beskrevet bygningsprojekt på Holbæk havn – men det går ikke noget så længe man har sine forbindelser i orden…

ARKITEKTSTUDERENDE – KOM TIL HOLBÆK OG SE DET SELV

Havnefront Holbæk. Isefjorden.com

Havnefront Holbæk. Isefjorden.com

Nuværende og kommende arkitektstuderende kan besøge Holbæk havnefront og se hvordan et helt boligområde på en af de mest attraktive byggeområder i en by kan plastres til med huse i forskellige farver og former..

HAVNEUDVALGET – HVAD HJÆLPER JERES STUDIETURE TIL FÅBORG M.M.

Der er i Holbæk kommune et politisk havneudvalg der tager på udflugter til andre byer for at finde inspiration herunder Fåborg hvor man har bygget på havnefronten med respekt for det omkringliggende nær- og bymiljø:

“Det lader ikke til at havneudvalget i Holbæk kommune har kunnet særligt meget inspiration ud fra deres studieture”…

KOMMUNALT FORSLAG OM 4-ETAGERS BYGNING LIGE BAG HOLBÆK BÅDELAUG’S KLUBHUS

I en kommunal plan der ikke er en lokalplan… har Holbæk kommune haft ideer om en 4-etagers bygning lige bag Holbæk bådelaug’s klubhus: Det syntes både formanden og flere medlemmer af Holbæk bådelaug er en rigtig dårlig ide.
Medlemmer af Holbæk bådelaug skal i løbet af de kommende år opgive stedet for deres nuværende landpladser og skal fremover stå på en nuværende grund for en skrothandler (når altså der er sket en miljøoprydning udover at dække til med lidt sand).

KANAL FRA NY HAVN (TIDLIGERE INDUSTRIHAVN) TIL HOLBÆK BÅDELAUG…

Holbæk kommune har haft en ide om en kanal fra ny havn til havnebassinet i Holbæk bådelaug som de har overtaget fra en privat aktør (og måske efter studietur til Århus..?). Det syntes medlemmer af Holbæk bådelaug er en rigtig dårlig ide da havnebassinet i Holbæk bådelaug så kommer til at udgøre en sø og strøm (plus vindpåvirkning).

Det kan være en rigtig god ide at inddrage personer der ved noget fremover, fremfor primært at tage hensyn til private aktører der allerede fylder meget på havnefronten i Holbæk by…

HUSBÅDE ER KOMMET TIL HOLBÆK NY HAVN

Husbåd - Holbæk ny havn April 2019. Isefjorden.com

Husbåd – Holbæk ny havn April 2019. Isefjorden.com

Idemanden bag husbåde i Holbæk ny havn har fået sin første husbåd placeret ved øst-molen i Holbæk ny havn.

STØJ FRA UNGE DER FESTER PÅ HAVNEN

Det fremgik af offentligt møde på Holbæk bibliotek forår 2019 om havneudviklingen at beboere på Holbæk havn (Krags brygge m.m.) er trætte af vedvarende larm fra unge mennesker der mødes og fester på havneområdet. De efterlyste også et ordensreglement og mere tilsyn med området fra Holbæk kommune. Det er nok ikke realistisk at de unge medborgere ikke samles på havneområdet, – de der jo skal være plads til alle.
Men hvor er Holbæk kommunes fremskudte SSP-indsats ?

GAMLE LAGERBYGNINGER ER NEDREVET

Det er ideen at nuværende parkeringspladser skal flyttes til siden af kulturbiografen.
Det vil gøre det nemmere at bevæge sig gennem området, og som en borger sagde til det offentlig møde på Holbæk bibliotek:
“Husk Isefjordsstien der går langs vandet”…når nu Holbæk kommune som den sidste af 5 fjordkommuner har planlagt at færdiggøre manglende stykke af Isefjord-stien (også kaldet “Fjordstien”)

FORSLAG FRA BORGER TIL OFFENTLIGT MØDE – OMDØB FILMTORVET TIL KULTURTORVET

Det er jo ikke aktieselskabet bag kulturbiografen eller foreningen Sidesporet der ejer pladsen.

KOMMENDE PLANER – HAVNEBROER I NY HAVN OG NATIONALMUSEET

Det er meningen at der skal etableres flydebroer i Holbæk ny havn, og at nationalmuseet med deres fartøjssamling skal have plads i den vestlige side af Holbæk ny havn.

KYSTLIVSCENTER ER UNDER OPSTART

Kystlivscenter Holbæk havn. Isefjorden.com

Kystlivscenter Holbæk havn. Isefjorden.com

Det fremgår af skilt på bygningen af Kystlivscenteret åbner i foråret 2019 og der skal her være fokus på de gamle historiske skibstyper og maritime aktiviteter.
Det er positivt at der også kommer fokus på maritime uddannelsesmuligheder…

LÆS MERE OM KYSTLIVSCENTERET