Isefjorden.com kontaktet af regionale/lokale aktører

PÅ BAGGRUND AF ARTIKEL BRAGT I NORDVESTNYT D.4 JULI 2022 HVOR DER ER FOKUS PÅ ISEFJORDEN OG DE INTENSIVE PLANER OM OPDRÆT AF MUSLINGER OG ØSTERS I ISEFJORDEN

Som kan ses vis hjemmesiden havplan.dk hvor det også fremgår at tilstanden for Isefjorden ikke er god – sikkert grundet udledning af kvælstof, indførslen af invasive Østerart (Tak til Holbæk kommune og DTU Aqua…) m.m.

JEG SER NU FREM TIL ET KONSTRUKTIVT SAMARBEJDE MED DE AKTØRER SOM HAR KONTAKTET MIG VEDR. ISEFJORDENS VENNER

Og det er nærmest uhørt for regionen/lokalområdet at jeg bliver kontaktet af nogen om noget.
Jeg har tidligere forsøgt at komme i kontakt med havne og diverse aktører i regionen: Og har måtte indse at mange aktører i og omkring Isefjorden helst arbejder på egen hånd.

Så det er en positiv udvikling at jeg som ejer og redaktør af Isefjorden.com er blevet kontaktet vedr. de fremtidige planer for brugen af Isefjorden.

Jeg venter ikke på at andre handler og går nu videre med dannelsen af en forening “Isefjordens venner” der har som formål at fungere som en paraplyorganisation for de mange aktører og brugere af Isefjorden.

PLANER OM INTENSIV OPDRÆT AF MUSLINGER VAR SIKKERT KENDT AF REGERINGSPARTIET

Og dermed også af den socialdemokratisk formand for kulturudvalget Ole Hansen (der tidligere har vist at han kan optræde direkte udemokratisk til KV17…) i Holbæk kommmune der mener at:
“Muslingefiskere ikke hører til i det maritime helhedsbillede”…

Det er så det sidste fiskeri-erhverv der forsvinder fra Holbæk kommune fordi en kulturudvalgsformand heller vil kunne profilere sig og tager hensyn til ønsker fra kulturaktører (Sidesporet/Biografen) som gerne vil have udæagt en badebro i den tidligere industrihavn hvor al skidtet ender henne.
Og hvorfor mon der ikke er et blåt flag på Holbæk bystrand…?

Gad vide hvor mange gratis biograf og teater-biletter de modtager i kulturudvalget i Holbæk kommune (det ville en aktindsigt kunne afsløre).
Jeg er med på at muslingeskrab ikke er godt for havmiljøet og at fiskeri af muslinger med grab er at foretrække.

Jeg er også med på at det kan være en god ide at dyrke muslinger – men det skal ikke være i de såkaldte “smart-farms” som det sker i Limfjorden hvor dykkere har målt op til 2.5 Meter slam under muslinge-farmen der IKKE bliver flyttet rundt.

DER ER OGSÅ UDSIGT TIL AT JEG DELTAGER I KONFERENCE OM ISEFJORDEN I ODSHERRED KOMMUNE 2022

Jeg ser frem til en spændende debat og til at møde aktører der bekymrer sig om tilstanden i Isefjorden.

Der er mange forskellige aktører og brugergrupper som der skal tages hensyn til:

Sejlere, kajakker, motorbåde, surfere, fiskere, turister, jægere, svømmere, dyreinteresserede m.fl.

PÅ ET TIDSPUNKT MÅ LOKALE AKTØRER INDSE FORNUFTEN I AT INDGÅ I EN FÆLLES INDSATS

Hvis Isefjorden skal beskyttes imod kommercielle interesser må lokale aktører før eller senere indse at de er nødt til at indgå i et samarbejde med ligesindede organisationer og private aktører.
Og det har netop været den observation jeg har udført og analyseret mig frem til vedr. Isefjorden og Holbæk kommune:
Man/k er helst konger i eget rige – end at samarbejde med andre.
Eller “Intet nyt er godt nyt”….

Det er en passiv og ekskluderende holdning der ikke levner rum til samarbejde.
Og det sikrer at de politiske partier der vil promovere intensiv opdræt af muslinger og en inddæmning af hele Isefjorden fordi der er nogle der har købt sommerhuse/huse der ligger FOR TÆT på vandkanten i Roskilde fjord.

Frank

Projektleder - IT-formidler - Socialrådgiver

Translate »