Du er her
Hjem > Havne > Odsherred Havne klar til ny sæson med nye publikumsfaciliteter

Odsherred Havne klar til ny sæson med nye publikumsfaciliteter

Collage med fotos fra Isefjorden

Fra Odsherred kommunes hjemmeside April 2017:

Med nyt rekreativt udeareal, udlejningshytter på vej, nyt familiebaderum og køkken og flere andre forbedringer er Nykøbing Havn klar til alle brugere.

Odsherreds Havne har ikke ligget på den lade stille i vinterhalvåret, men tværtimod planlagt, haft i udbud og udført adskillige tiltag for at forbedre publikumsfaciliteterne og gøre klar til endnu flere brugere den kommende sæson.

På Nykøbing Sj. havn er bade- og toiletfaciliteterne i øjeblikket ved at blive udvidet med to familiebaderum og et køkken, og fremover vil toiletterne være åbne og offentligt tilgængelige, også om vinteren.

UDENDØRS KOMFUR

På det store, offentlige grønne areal, hvor den tidligere legeplads var placeret, er nu investeret i helt nye borde og bænke, en bålgrill-plads med genbrugsbænke fra molen på Odden havn samt Danmarks første udendørs automatiske elkomfur, hvor man ved tryk på en knap kan stege direkte på den varme plade eller sætte gryder over til kogning. I Australien findes ikke mindre end 50.000 af denne slags barbecue-komfurer, som selv slukker efter 28 minutter uden ny aktivering. Der er placeret to komfurer under taget i den åbne bygning, hvor automatiske sensorer sørger for indirekte belysning ved mørkets frembrud.

I området er også opsat tre solide hængekøjer, så man kan tage sig et hvil eller en lur efter middagsmaden. Det hele er til gratis og fri afbenyttelse ikke bare for sejlerfolket, men for alle brugere og besøgende på havnen.

SYV UDLEJNINGSHYTTER

Længere henne i enden af havneområdet er nu opsat pæle og broer til opsætning af syv hytter, hver med plads til fire overnattende. Hytterne ankommer sidst i juni og kan lejes til overnatning beregnet for cykelturister, vandrere, kajakroere, havjægere, lystsejlere og alle andre, der har lyst til at overnatte enkelt og primitivt tæt på vandet. Der er plads til at lægge kajakken eller båden til lige neden for hytten, som får en miniterrasse mod øst.

– Vi venter os meget af denne nye aktivitet, som også vil kunne indgå som et overnatningssted på turen rundt på Istidsruten, som er en 200 km lang cykelrundtur i det nordvestsjællandske isitidslandskab, siger havnefoged Lars Kenneth Holm.

Det er opsparet overskud fra havnenes egne driftsmidler sammen med de årlige anlægstilskud fra kommunen, som finansierer de nye tiltag på havnen.

På en ny plads mellem Cirkuspladsen og parkerings- og bådeoplagspladsen på hjørnet af Snekkevej og Korvetvej er nu etableret en Markedsplads med de fem sortmalede træskure, som tidligere har været placeret på Torvet i Nykøbing. Sammen med en skurvogn vil havnen udleje skurene til alle, der har lyst til at sælge forskellige varer, måske kunsthåndværk eller andet. I et af skurene skal være en udstilling om UNESCO Global Geopark Odsherred.

OVERVEJER UDVIDELSE

– Vi har drøftet, hvad der er vores kerneopgave her på havnene og har prioriteret, at for os er sejlerne i fokus. Alle besøgende sejlere skal have en god og positiv oplevelse og ved at investere i publikumsfaciliteter håber vi at kunne få endnu flere besøgende. Men det er også vigtigt at understrege, at faciliteterne er for alle borgere og brugere på havnen, siger havnefoged Lars Kenneth Holm.

Havnen har 450 faste pladser og stort set alle er udlejet. Derfor vil havnen også overveje en udvidelse med endnu en bådebro næste år. Nykøbing lystbådehavn har cirka 150 gæstepladser og de senere år har der været fremgang i både fastliggere og gæstesejlere.

Top
Translate »