Solnedgang i Nykøbing bugt

DER ER ALT FOR MEGET AFFALD I HAVENE

Og alt for meget plastik.

BLIV HAVMILJØVOGTER

Og du kan som sejler tilmelde dig som havmiljøvogter på hjemmesiden http://havmiljøvogter.dk/ hvis du vil gøre en aktiv indsats for at bevare og beskytte havmiljøet.

BLIV HAVMILJØVOGTER

Citat fra hjemmesiden http://xn--havmiljvogter-hnb.dk/p/bliv-vogter:

Vi har brug for dine årvågne øjne, hvis dansk farvand skal forblive rent farvand.
Tilmeld dig derfor på hjemmesiden http://xn--havmiljvogter-hnb.dk/p/bliv-vogter og få en lille gave, som tak for en stor hjælp.
Alle havmiljøvogtere får hvert år en lille hilsen som tak for deres indsats sammen med en ny vimpel, nyttige informationsmaterialer, havfaldsposer og et brev fra chefen for forsvarets operationsstab. Materialet udsendes omkring sæsonstart.

Det eneste, du behøver at gøre, er at tilmelde dig på nedenstående formular eller downloade app’en (husk at tilmelde dig efter download). Så sender vi dig velkomstpakken – og byder dig velkommen som havmiljøvogter i Danmarks største sejlerklub.
Det er helt gratis.

STOP AFFALD I HAVET

Citat fra hjemmesiden Stop affald - Havmiljøvogter

Der er alt for mange, der benytter havet som affaldsdepot. De mange emballager, tomme flasker og plastikrester i alle afskygninger er ikke alene med til at skæmme vores have og strande. Det udgør også en trussel for både fugle og fisk, der risikerer at blive viklet ind i affald eller spise sig syge i plastrester.

Det er derfor vores håb, at alle havmiljøvogtere, vil være med til at slå et slag for miljøet ved at være et eksempel for andre, der færdes på havet. Dette kan gøres ved at være med til at samle affald op – og naturligvis lade være med selv at smide noget.

For havet er en vigtig del af vores økosystem, og i sidste ende kommer forureningen retur til os alle i form af svært nedbrydelige plaststykker i spisefisk.

HAVFALDSPOSER

Sammen med din sæsonpakke modtager du derfor et par ruller havfaldsposer, som vi håber, du vil bruge til dit eget affald. Og skulle du møde nogen, der smider affald, så stik dem én. Løber du tør for poser, kan du hente flere i Spar Nord bankerne og i alle FLID havne. Du er også velkommen til at bestille flere poser i vores app eller kontakte os på facebook. Vær opmærksom på at du ikke kan få havfaldssække leveret, de skal hentes.
Havmiljøvogtere er sejlere, lystfiskere, surfere, dykkere, roere og andre der færdes på eller ved de danske farvande. Desuden holder en række danske fritidsflyvere et vågent øje med havet set fra luften.
Og så er vi glade for, at mange udenlandske fritidssejlere fra blandt andet Tyskland og Sverige også har meldt sig.

LÆS MERE

HAVVOGTERNE - EN DEL AF BEREDSKABET

OVERVÅGET FARVAND

Forsvaret følger skibe, fra de sejler ind i dansk farvand, til de forlader det igen. Denne overvågning foregår ved hjælp af fly, skibe, kystradar og AIS (Automatic Identification System). Denne indsats understøttes af Marinehjemmeværnet og erhvervssejlere, der er har pligtig til at melde deres observationer.

Havmiljøvogterne gør en vigtig præventiv indsats, men lige så vigtig er naturligvis deres årvågenhed, hvis skaden er sket. Meldinger fra havmiljøvogtere indgår i vurderingen af hvilken indsats, der skal sættes i værk for at undgå skade på miljø og dyreliv. Samtidig er det helt naturligt at havmiljøvogterne foregår andre sejlere med et godt eksempel, når det gælder andre former for forurening af havmiljøet som f.eks. bortkastelse af affald og plastikmaterialer.

http://xn--havmiljvogter-hnb.dk/p/om-havmiljoevogter

STOP OLIEN: 89 43 30 99 – Din direkte linje til et bedre havmiljø