Du er her
Hjem > Debat > Svend Billesbølle sejlede jorden rundt 2½ gange i små sejlbåde

Svend Billesbølle sejlede jorden rundt 2½ gange i små sejlbåde

Forside fra bogen STORMY 2 vender hjem

HOLBÆK HAR SIN “EGEN” JORDOMSEJLER SOM HAR SEJLET JORDEN RUNDT 2½ GANG

Forside fra bogen STORMY 2 vender hjemOg han gjorde det i en 18 fods sejljolle (der går cirka 3 fod på 1 meter så båden var cirka 6 meter lang)…

SVEND BILLESBØLLE SEJLEDE ALENE JORDEN RUNDT I SMÅ SEJLBÅDE PÅ 7-6 METER

Og han stod ud fra Holbæk Marina.
Svend Billesbølle skrev 3 bøger om sin sejlture jorden rundt i sine 2 både som begge hed “STORMY”.
Dem er der en del Danske sejlere som har læst.
Svend Billesbølle sejler først jorden rundt i en Leisure 23 og derefter i en Lynæs Senior18 fod.

JORDEN RUNDT I EN LYNÆS-SEJLJOLLE

Der er tale om en såkaldt langkølet båd og den valgte Svend fordi den lange køl gav en god stabilitet og Lynæs-jollen er netop kendt for sin stabilitet/robusthed og sødygtighed.Svend Billesbølle forstærkede båden ved “koøjerne” og andre steder…
Stormy II” er i dag udstillet på “Danmarks Museum For Lystsejlads” på Museet for lystfartøjer i Svendborg, – men hører egentlig hjemme i Holbæk.

SVEND BILLESBØLLE SKREV IALT 3 BØGER OM SINE JORD-OMSEJLNINGER

Collage med fotos af Svends Billebølle's bøger og Lynæs 18 senior.
Collage med fotos af Svends Billebølle’s bøger og Lynæs 18 senior.
  1. Stormy – 4 års jordomsejling i en lille båd (1986)
  2. Stormy II: Over verdenshavene i en 18 fods båd (1991)
  3. Den sidste jordomsejling: Stormy II vender hjem (1996)

SVEND BILLESBØLLE VAR FRA FREDERICIA MEN BOEDE I HOLBÆK

Fra Wikipedia:
Svend Billesbølle (født 1. oktober 1923 i Fredericia – 26 Juli 2012 i Holbæk) var en dansk forfatter og langturssejler.

Billesbølle har skrevet tre bøger om sine to jordomsejlinger i bådene “STORMY 1” og “STORMY II”. Begge både var en del mindre end dem man normalt benytter til jordomsejlinger, nemlig på henholdsvis 23 og 18 fod, hvilket har gjort Billesbølle til et ikon blandt langturssejlere.

“STORMY II”, en 18 fods Lynæs jolle er nu udstillet på  “Danmarks Museum For Lystsejllads” på Svendborg havn.

Kahytten i Stormy 2 - Flot udstilling af Stormy 2 i Svendborg. Foto venligt stillet til rådighed af familien Billesbølle
Kahytten i Stormy 2 – Flot udstilling af Stormy 2 i Svendborg. Foto venligt stillet til rådighed af familien Billesbølle

Jeg læste som så mange andre sejlinteresserede selvfølgelig Svend Billesbølle’s bøger og var/er som mange andre imponeret over hans bedrifter:

– Vi taler her om mand som sejler jorden rundt i en 6 meter sejlbåd UDEN alt muligt udstyr ombord – det var der simpelthen IKKE plads til ombord. Og så var Svend Billesbølle ikke sponsoreret af en stor TV-station/havde ikke familiære forbindelser til såkaldte “Public service” TV-stationer og der var heller ikke plads til et TV-hold ombord !

– Og der er klart at når man står ud på en jordomsejlning som har man forberedt sig så godt man nu kan, og det er stadig ingen garanti for at der ikke sker store og små uheld undervejs – og på åbent hav så er man/k nødt til at kunne fikse det selv for der kommer jo ikke lige nogen forbi med reservedele ude på det store åbne hav, og Svend B. var da også ude for en  alvorlig grundstødning med STORMY i Middelhavet som betød at han måtte forlade båden… (han fik den senere bragt flot og repareret den og sejlede hjem til Holbæk Marina). Men Svend B. måtte afsted igen – denne gang i båden STORMY 2.

ENESTÅENDE SEJLERFÆRD MED KURS MOD FJERNE KYSTER – ALENE…

For selv om han ikke var født i Holbæk, så var det Holbæk han stod ud fra (Holbæk Marina) og Svend Billesbølle er med sejlerbrillerne på en sømand med heltestatus blandt sejlere og de jordomsejlninger han udførte var og bliver ENESTÅENDE…Svend Billesbølle fik international anerkendelse fra tidsskrifter.

Han stod ud og sejlede jorden rundt 2½ gang i både mellem 6-7- meter og for det meste alene ombord og nogle gange med selskab (god ide så man ikke bliver tosset på de meget lange strækninger på flere 1000 sømil – 1 sømil er 1852 Meter).

– Uden vindror/selvstyrer var det ikke gået – for man kan simpelthen IKKE sejle jorden rundt alene med rorpinden i hånden hele tiden – døgnet rundt…

ÆRET VÆRET SVEND BILLESBØLLE

Jordomsejleren som sejlede jorden rundt 2½ gang i små sejlbåde…
Fint nok at andre gør det (og respekt for det uanset hvem og hvordan) men der er nu en ret stor forskel på at sejle jorden rundt i en dejlig stor og sikker luksusbåd, og at gøre det i små sejlbåde på 6-7 meter.

HOLBÆK KOMMUNE KUNNE HAVE HAFT EN UNIK TURISTATTRAKTION

Hvis de havde forstået hvilken enestående sejler-bedrift Svend Billesbølle udførte og havde opkøbt hans båd og oprettet et museum om Svend Billesbølle. I stedet for blev det Danmarks museum for lystsejllads som overtog STORMY 2.

STORMY 2 BØR BRINGES HJEM TIL HOLBÆK

Støt at Stormy 2 kommer hjem til Holbæk og at der oprettes en udstilling/turistattraktion med Svend Billesbølle og Stormy 2.

ISEFJORDEN.COM FORSØGER AT GIVE SVEND BILLESBØ OPREJSNING

Jeg anerkender den enestående og fantastiske sejlerbedrift som Svend Billesbølle udførte. Svend Billesbølle er derfor kommet i “Hall of fame” på internetportalen Isefjorden.com

SVEND BILLESBØLLE’S BØGER ER PRÆGET AF

En ærlighed om de kriser der kan opstå når man sejler jorden rundt i en lille sejlbåd og en nede på jorden stemning.

 

Top
Translate »