MEDIER FORMIDLER D.22/9-2019 DEN TRAGISKE HISTORIE OM EN AFRIKANSK KVINDE DER ER DRUNKET I HOLBÆK HAVN

Webmaster for Isefjorden.com bor meget tæt på stedet og vil undersøge om der ikke er opsat redningskranse på havnekanten – de der sker for mange drukneulykker i Danske havne. Jeg har talt med flere vidner til drukneulykken.

Der er trapper hele vejen langs kanalen i Kanalstræde så kvinden er selvfølgelig blevet chokeret over at falde i havnen og måske ikke kunnet svømme de få meter hen til trappekanten.

Hvis kvinden faldt i vandet i Kanalstræde/tæt på natklubben SoHo bor der mennesker ombord på de både de ligger fortøjret på havnen.

Redningsstiger på havnefronten bør være tydeligt markeret med maling i skrigende farver og allerbedst vil det være med redningsstiger der er malet med selvlysende maling så de er nemme at finde i mørke og under skumring.
Der er IKKE opsat afspærringer til kajkanten ved natklubben SoHo der ligger lige ud til kajkanten.

Havneområdet i Holbæk hører under den kommunale forvaltning – i lystbådehavne er dem bestyrelser der i samarbejde med medlemmerne har ansvar for sikkerheden på havneområderne. På kommunale havne og havneområder har den kommunale forvaltning ansvaret for sikkerheden.

Dødsfaldet er mystisk af flere årsager:

1. Der er trapper i den lange kanal i Kanalstræde (kunne hun ikke svømme og blev chokeret over at falde i vandet).
2. Drukneulykke skete angiveligt Søndag morgen – der er som regel hundeluftere o.a. der går ture på området
3. Der ligger både lige i nærheden hvor der bor mennesker
4. Natklubben SoHo ligger på hjørnet af Kanalstræde ud til havnen og de har videoovervågning

Isefjorden.com er blevet oplyst om at kvinden havde højhælede sko på – var hun deltager til en fest holdt i området eller besøgende på natklubben SoHo ? Det er ikke sandsynligt at man/k får lyst til at gå en spontan morgentur i Højhælede sko uden at have deltaget i en forudgående aktivitet som f.eks en fest eller en tur i byen.

Der er mange der går ture ved havneområdet i Holbæk og kvinden blev da også observeret liggende i vandet hvor hun gav lyde fra sig (baseret på vidneudsagn).

Ifølge Sjællandske nyheder (citat) blev den unge kvinde blev reddet op af vandet, inden brandvæsnets redningsbåd fra Orø nåede frem.

LINKS

Isefjorden.com følger op på sikkerheden på Holbæk havn ved Kanalstræde…
Brandvæsnet bør måske have en redningsbåd i Holbæk da det alt andet lige vil tage for lang tid før redningsbåden kommer helt fra Orø til Holbæk havn – selvom der er tale om en hurtigsejlende speedbåd.

Medlemmer af den nærliggende Holbæk bådelaug kunne måske have en kortere responstid end en båd fra Orø.
På baggrund af oplysningerne vedr. redningsbåd fra Orø fremkommet via Sjællandske nyheder vil emnet måske blive drøftet på den kommende generalforsamling i Holbæk bådelaug April 2020: Bør vi stille akutberedskab til rådighed idet nogle medlemmer bor tæt på havnen og har joller…?

Bør Dansk søredningsselskab have en akutbåd i Holbæk ? – De udfører et stykke enestående frivilligt arbejde med at forbedre sikkerheden for sejlere o.a. der kommer i problemer.

EFTERSKRIFT

Der er opsat redningskranse på Krags brygge/havnefronten i Holbæk. Det er blevet mig oplyst at redningsstier på selve havnefronten ikke er markeret med tydelige farver og at der er sat en kæde for. Redningsstiger på kajkanten hvor der ligger husbåde er markeret med tydelige signalfarver.

FORSLAG FRA BORGER OM OPSÆTNING AF NET – AFVIST AF HAVNECHEF

Det var i øvrigt på baggrund af et borgerforslag at der blev opsat net og flydeafspærring ved bystranden i Holbæk.
Her blev det først afvist af den daværende havnechef da forslaget blev stillet via et læserbrev i Nordvestnyt.
Da der så skete en drukneulykke kom nettet op…